Tisak i izrada cjenika i jelovnika ključni su za svaki restoran, kafić ili poslovanje koje nudi proizvode ili usluge.
Sadržaj:
Cjenik: Jasno navedene cijene proizvoda ili usluga, s opisima ako je potrebno.
Jelovnik: Opisi jela, sastojci, alergeni i preporučena vina (ako se radi o restoranu).
Koristimo različite opcije papira ali najčešće su plastificirani radi dugotrajnijeg korištenja.
Dimenzije:
A4 (210 x 297 mm), popularan izbor za jelovnike i cjenike
A5 (148 x 210 mm), manji format koji je često korišten za jednostavnije jelovnike ili cjenike, može se koristiti kao letak
DL (99 x 210 mm), uski i duguljasti format, često korišten za specijalne ponude ili mini cjenike.
Moguće su i prilagođene dimenzije, ovisno o dizajnu.
Neki restorani koriste kvadratne formate (npr. 210 x 210 mm) ili specifične oblike koji odgovaraju tematici.